Header-2 - schoon

Editie Juli 2020

Meer bewegingsvrijheid

Met de versoepeling van de coronamaatregelen ontstaan er voor ieder van ons gelukkig weer meer bewegingsvrijheid. Het is echter niet zo dat de coronamaatregelen allemaal verdwijnen. Anderhalve meter afstand houden blijft bijvoorbeeld nog wel even nodig evenals thuisblijven bij klachten. En als je klachten hebt luidt het advies: laat je testen! Dit betekent dat er vanzelfsprekend ook voorwaarden zijn voor deelname aan begeleidingsprogramma's van de BNMO op de Basis. Verderop in de nieuwsbrief meer daarover.
corona-4893276_640

Gevolgen voor de leden van de BNMO

Natuurlijk volgt de BNMO de richtlijnen van de BNMO maar dat zijn gelukkig niet alleen maar beperkingen meer. De verdere verruiming die met ingang van 1 juli is ingegaan geeft de BNMO en de Basis meer ruimte voor het organiseren van de begeleidingsprogramma's. Zo heeft u in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen dat we ook onze leden van 70 jaar en ouder gelukkig weer konden uitnodigen. In overleg met de Basis wordt alle ruimte die er dit jaar nog is benut om alle programma's die vanwege de coronacrisis zijn vervallen in te halen. Dit om zoveel mogelijk BNMO-leden de gelegenheid te geven alsnog hun favoriete programma('s) te volgen.

Voorwaarden deelname

Aan deelname aan de begeleidingsprogramma's zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste gaat het om de algemeen geldende regels te weten:
- thuisblijven bij klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid;
- houd 1,5 meter afstand van elkaar;
- neem de hygiënebepalingen in acht.
Verder geldt dat je zelfredzaam moet zijn. Dit betekent dat je niet afhankelijk mag zijn van zorg.

Veiligheid staat voorop bij de BNMO en de Basis

Juist nu de regels zijn versoepeld is het van groot belang er voor te zorgen dat het risico op besmetting wordt voorkomen. Overal in het gebouw van de Basis wordt rekening gehouden met een afstand van 1,5 meter tot elkaar. Dat geldt voor zowel het restaurant, het atrium als de diverse zalen. Het hygiënebeleid is daarom ook aangescherpt. Op diverse plekken in het gebouw is desinfectiegel aanwezig, plastic handschoenen worden voorzien bij de diverse programma-onderdelen en er wordt vaker schoongemaakt in het gebouw. Met al deze maatregelen vertrouwen we erop dat de BNMO en de Basis je een veilig en aangenaam verblijf kunnen bieden. Wil je alvast een voorproefje wat je te wachten staat als je straks bij de Basis aankomt kijk dan naar dit filmpje.

Jaarprogramma BNMO programma's

In de vorige nieuwsbrief heb je kennis kunnen nemen van het zomerprogramma. De afgelopen weken zijn benut om een herplanning te maken van het jaarprogramma waarbij we naast de al geplande programma's zoveel mogelijk programma's hebben toegevoegd die op een eerder moment vanwege de coronacrisis geen doorgang hebben kunnen vinden. Hieronder vind je een overzicht van alle programma's die voor dit jaar op de planning staan. Je kunt je aanmelden op de website van de BNMO (www.bnmo.nl).

Let op! Op de website kun je bij elk programma informatie over de inhoud van het programma opvragen. Daarvoor zijn "leaflets" toegevoegd. Omdat er een herplanning heeft plaatsgevonden kloppen niet alle data meer op de leaflets. Hou daarom de data aan op de pagina van de website dan wel de data in het hieronder opgenomen overzicht.
jaarprogramma-1a
jaarprogramma-2

De BNMO dit najaar volop in beweging

Nu de versoepeling van de coronamaatregelen het toelaat staan er weer volop activiteiten op het programma waar je aan kunt deelnemen. Daarnaast zijn er, met name op sportgebied, nog de nodige (extra) activiteiten. Uiteraard onder voorbehoud met het oog op eventuele nieuwe maatregelen vanwege corona.

Duikclinic

Samen met het Veterans Dive Team Holland en het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg (MRC) organiseren we in november de clinic ‘Kennismaken met de duiksport’. In de ochtend leer je de do’s en don’ts van het duiken, waarna je voor de eerste keer in volle uitrusting met perslucht te water gaat. Het motto van deze dag is: ‘You can!’ De clinic is bedoeld voor BNMO-leden en één introducé. Dat kan een kind (vanaf 10 jaar) zijn of een potentieel BNMO-lid.
duiken

Fotografie

In het najaar vindt ook een fotografie workshop plaats voor BNMO-leden. Deze zal gegeven worden door fotograaf Johan Bergsma, die in de vorige editie van de Kareoler uitgebreid geïnterviewd werd. Onder meer over zijn fotoboek Respect! waarin hij 50 fotoportretten maakte van gewonde veteranen. Bergsma over zijn cursussen fotografie: “Op deze wijze geef je mensen een middel om hun leven weer mooier in te kleuren.”

Ouder-kind survivalweekend

De BNMO organiseert in september-oktober ook weer survivalweekend voor BNMO-vaders of -moeders met een zoon of dochter in de leeftijd van 8-14 jaar. In samenwerking met Survivalschool Overleven uit Huizen gaan ouder en kind in de bossen van Zeist gezamenlijk op avontuur. Op het programma staan onder meer navigeren met kompas, houtsnijden, vuur maken en het bereiden van de eigen maaltijden. Er wordt geslapen onder een zelfgemaakte tarp.
Servival-1

En nog veel meer

Er staan nog meer activiteiten gepland, zoals een workshop Onderhoud ATB en racefiets voor fietsliefhebbers, waarvan de data nog volgen. Hou daarvoor de Nieuwsbrief en de Kareoler van september in de gaten. Activiteiten met data die je wel alvast kunt noteren zijn de ’75 jaar BNMO’- vaartocht op 27 september, de Zeeuwse Mallard Mars op 31 oktober en the Big Walk op 1 november.
the-big-walk
De meest actuele informatie vind je op onze website: www.bnmo.nl

Een praatje met je maatje

Kameraadschap en Zorg voor elkaar zijn al 75 jaar belangrijke kernwaarden van de BNMO. In deze periode lijken deze belangrijker dan ooit.
We kunnen het dan ook niet genoeg benadrukken: Zie naar elkaar om. Heb jij een maatje die wel wat morele steun kan gebruiken? Een kaartje, berichtje of telefoontje kan al zoveel betekenen.
image00001

Belangrijke telefoonnummers

Zit je in een isolement en komen de muren op je af? Heb je een hulpvraag of behoefte aan een luisterend oor? Hieronder volgen enkele belangrijke telefoonnummers.

Voor psychische hulpvragen zijn er de volgende telefoonnummers:
* Veteranenloket: 088-334 00 00 / E-mail: info@veteranenloket.nl
* 24/7 loket Politie: 0800-1218 / E-mail: info@247loket.nl
* Tel. Steunpunt Brandweer: 0800-1288

Zit je in quarantaine of thuisisolatie en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met je contactpersoon van jouw afdeling.
Ook kun je voor een luisterend oor, voor advies of voor extra hulp terecht bij de Rode Kruis Hulplijn: 070-445 58 88 (doordeweeks van 09.00-21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00-16.00 uur).

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl en het RIVM: rivm.nl. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met het RIVM via:
0800-1351.
Vfonds-logo
De nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.
facebook website 
Copyright © de BNMO

De BNMO

Bezoekadres
W. van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn
Postadres
Postbus 125, 3940 AC Doorn
Tel.: (0343) 47 41 10 | E-mail: info@bnmo.nl
MailPoet