Header-2 - schoon

Editie Juni 2020

Samenleving gaat verder van slot

De impact van de corona-crisis is goed voelbaar in de samenleving. Positief is dat de genomen maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan hun vruchten hebben afgeworpen. Het resultaat is een verdere versoepeling van de beperkende maatregelen met ook meer ruimte voor kwetsbare groepen. Dit betekent ook goed nieuws voor de oudere BNMO-leden
corona-4893276_640

Verdere versoepelingen sneller dan verwacht

In de laatste persconferentie over de coronamaatregelen, gaf een opgeluchte premier Rutte aan dat de geplande versoepelingen eerder kunnen ingaan dan verwacht. Maar hij gaf ook een waarschuwing af. Het virus is niet weg en kan elk moment weer toeslaan als mensen zich niet aan de regels houden. De 1,5 meter en andere basisregels blijven cruciaal, die veranderen niet.
De aangekondigde versoepelingen hebben ook positieve gevolgen voor de BNMO. In deze nieuwsbrief meer daarover.

Ook leden van 70 jaar en ouder weer welkom

De versoepeling van de maatregelen heeft als positief gevolg dat vanaf 1 juli de begeleidingsprogramma's van de BNMO ook weer toegankelijk zijn voor leden van 70 jaar en ouder. Aan deelname zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste gaat het om de algemeen geldende regels te weten:
- thuisblijven bij klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid;
- houd 1,5 meter afstand van elkaar;
- neem de hygiënebepalingen in acht.
Verder geldt dat je zelfredzaam moet zijn. Dit betekent dat je niet afhankelijk mag zijn van zorg.

Veiligheid staat voorop bij de BNMO en de Basis

Juist nu de regels worden versoepeld is het van groot belang er voor te zorgen dat het risico op besmetting wordt voorkomen. Overal in het gebouw van de Basis wordt rekening gehouden met een afstand van 1,5 meter tot elkaar. Dat geldt voor zowel het restaurant, het atrium als de diverse zalen. Het hygiënebeleid is daarom ook aangescherpt. Op diverse plekken in het gebouw is desinfectiegel aanwezig, plastic handschoenen worden voorzien bij de diverse programma-onderdelen en er wordt vaker schoongemaakt in het gebouw. Met al deze maatregelen vertrouwen we erop dat de BNMO en de Basis je een veilig en aangenaam verblijf kunnen bieden. Wil je alvast een voorproefje wat je te wachten staat als je straks bij de Basis aankomt kijk dan naar dit filmpje.

Zomerschema BNMO programma's vanaf 1 juli

zomerschema-jul-aug

Nog plaatsen vrij in programma's BNMO

Bij een aantal programma's die in de zomer worden georganiseerd zijn nog een aantal plaatsen vrij. Het gaat om de volgende programma's:
- Muzikale reis (9 – 11 juli)
Een tweedaags programma waar muziek in zit! Een afwisselend programma met muzikale workshops die je meenemen op jouw innerlijke
ontdekkingsreis.
- 4-daagse Ontmoetingspunt Doorn (13–17 juli en 12–16 augustus)
Het traditionele 4-daagse programma Ontmoetingspunt Doorn biedt veel onderling contact, ontspanning en afleiding. Tussen de verschillende activiteiten zijn er voldoende rust momenten, waardoor het programma met name voor onze oudere leden uitermate geschikt is.
- Midweek Even “ertussenuit” voor gezinnen (27 – 31 juli)
Voor jonge gezinnen met kinderen tot 18 jaar, die beperkt zijn in hun mogelijkheden om op vakantie te gaan. De Basis is voor een midweek jouw vakantieadres met volledige verzorging. Gedurende deze dagen worden enkele activiteiten aangeboden, gericht op de kinderen of op het hele gezin.
Walk for veterans
75 jaar vrijheid: in 75 dagen 75 kilometer wandelen
De zevende Walk4Veterans staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Organisator
stichting Hulp voor Helden daagt wandelaars uit in een periode van 75 dagen 75 kilometer te lopen en daarmee minimaal 75 euro sponsorgeld op te halen. Door het coronavirus krijgt de jaarlijkse sponsorloop Walk4Veterans een ander karakter, maar met hetzelfde doel voor ogen: geld ophalen voor aanschaf van een hulphond voor een veteraan met PTSS.


Wandelen in eigen omgeving
De jaarlijkse Walk4Veterans zou op zaterdag 12 september worden gehouden als eendaags evenement. Nu dat vanwege corona niet kan, vraagt de organisatie wandelaars in hun eigen omgeving te gaan lopen. “De aftrap is op zaterdag 27 juni tijdens de Nationale Veteranendag. Tot aan 12 september zijn dat zo’n 75 dagen, waarin we mensen uitdagen om in totaal 75 kilometer te wandelen, hard te lopen of een andere uitdaging aan te gaan, en zich daarvoor te laten sponsoren voor een bedrag van minimaal 75 euro”, zegt Brouwer. “Juist in deze coronatijd waarin mensen veel thuis zijn, is het belangrijk om te blijven bewegen. Door te wandelen kun je je zinnen verzetten en je bent fysiek bezig. Of je nu 75 dagen lang 1 kilometer per dag loopt of tien tochten maakt van 7,5 kilometer: je kunt de Walk4Veterans vormgeven zoals jij wilt. Hier vind je het volledige persbericht

Een praatje met je maatje

Kameraadschap en Zorg voor elkaar zijn al 75 jaar belangrijke kernwaarden van de BNMO. In deze periode lijken deze belangrijker dan ooit.
We kunnen het dan ook niet genoeg benadrukken: Zie naar elkaar om. Heb jij een maatje die wel wat morele steun kan gebruiken? Een kaartje, berichtje of telefoontje kan al zoveel betekenen.
image00001

Belangrijke telefoonnummers

Zit je in een isolement en komen de muren op je af? Heb je een hulpvraag of behoefte aan een luisterend oor? Hieronder volgen enkele belangrijke telefoonnummers.

Voor psychische hulpvragen zijn er de volgende telefoonnummers:
* Veteranenloket: 088-334 00 00 / E-mail: info@veteranenloket.nl
* 24/7 loket Politie: 0800-1218 / E-mail: info@247loket.nl
* Tel. Steunpunt Brandweer: 0800-1288

Zit je in quarantaine of thuisisolatie en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met je contactpersoon van jouw afdeling.
Ook kun je voor een luisterend oor, voor advies of voor extra hulp terecht bij de Rode Kruis Hulplijn: 070-445 58 88 (doordeweeks van 09.00-21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00-16.00 uur).

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl en het RIVM: rivm.nl. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met het RIVM via:
0800-1351.
Vfonds-logo
De nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.
facebook website 
Copyright © de BNMO

De BNMO

Bezoekadres
W. van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn
Postadres
Postbus 125, 3940 AC Doorn
Tel.: (0343) 47 41 10 | E-mail: info@bnmo.nl
MailPoet