Editie Augustus 2020

Zomer

Voor velen is het nog vakantietijd. Maar van 'komkommertijd' is bij de BNMO geenszins sprake. Niet alleen zijn in de afgelopen tijd veel programma's in Doorn weer van start gegaan en druk bezocht, maar ook staan er ná de zomer weer tal van activiteiten op het programma. In deze nieuwsbrief meer hierover.
Header-2 - schoon

Hoera, we mogen weer!

In de afgelopen weken zijn diverse begeleidingsprogramma's weer van start gegaan. En hoe! Het aantal inschrijvingen op programma's is overweldigend.
Velen hebben alweer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om enkele dagen bij de Basis in Doorn te verblijven. Wél met enige aanpassingen in verband met de corona-richtlijnen, maar niet met minder plezier.
Wij heten iedereen weer van harte welkom!
image00008

Corona richtlijnen gelden nog steeds

Al zijn heel veel activiteiten weer opgestart en lijkt de samenleving weer wat losser te worden, het coronavirus is nog niet verdwenen. Omwille van ieders veiligheid vragen wij je dan ook om bij deelname aan de begeleidingsprogramma's de regels in acht te blijven nemen:
- thuisblijven bij klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid;
- houd 1,5 meter afstand van elkaar;
- neem de hygiënebepalingen in acht.
Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de programma's doorgang kunnen blijven vinden.
corona-4893276_640

Bezoek Koningin Máxima

Op woensdag 15 juli bracht HKH Koningin Máxima een werkbezoek aan het Veteraneninstituut. Tijdens dit bezoek liet zij zich door Algemeen Voorzitter Bert Dedden ook informeren over de ontstaansgeschiedenis, de kernwaarden en de activiteiten van de BNMO. Ook de hechte band die de BNMO van oudsher heeft met het Koningshuis werd benoemd.
Tijdens een rondleiding door het pand van de Basis nam Hare Majesteit ook een belangstellend kijkje bij een van de begeleidingsprogramma's van de BNMO. Voor een kleine impresssie klik op deze link: Werkbezoek_Koningin_Maxima.
Aanpassen

Herdenking 15 Augustus

Op 15 augustus staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en herdenken we álle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. De oorlogservaringen en de grootschalige ontheemding die volgde werken door tot op de dag van vandaag bij inmiddels 2 miljoen Nederlanders met een Indisch oorlogsverhaal in de familie en ook in onze samenleving als geheel.
Vanwege corona vindt de Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag in aangepaste vorm, zonder publiek, plaats. De ceremonie kan echter thuis gevolgd worden van 12:10 tot 13:30 uur via de televisie (NPO1), of online via NPO Start of de Facebookpagina van de NOS.
Naast het volgen van de ceremonie kun je meer doen om verbonden te zijn met de herdenking. Bijvoorbeeld door 's morgens vroeg de vlag te hijsen of een zonnebloem bij een graf laten leggen in jouw naam. Over dit laatste is meer info te vinden op:
wsi-imageoptim-logo_nationaleherdenking_15augustus1945@2x

Indiëherdenking in Roermond

Ook de Indiëherdenking in Roermond op 5 september heeft dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen geen openbaar karakter. De herdenking zal
-zonder publiek- op sobere doch waardige wijze plaatsvinden, zodat toch kan worden stilgestaan en eer betoond kan worden aan allen die strijden en hebben gestreden voor vrede, vrijheid en veiligheid. Slechts een zeer beperkt aantal
genodigden zal de plechtigheid bijwonen. De ceremonie is live te volgen via L1 tv met de volgende link: https://l1.nl/live-l1-tv/ en ook live via: L1 Facebook.

Globaal programma:
Het programma begint om 1
3.45 uur. Om 14.00 uur is er een toespraak door de voorzitter van de stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 Jo Kneepkens, het gebed wordt uitgesproken door aalmoezenier Sanneke Brouwers, de herdenkingstoespraak door een vertegenwoordiger van de ministerraad, een gedicht van een basisschoolleerling en de declamatie door de dichter Hans van Bergen.
Ook dit jaar vindt de Fly-by in Missing Man Formation plaats en wordt de Herdenking ondersteund met militaire muziek en zal zangeres Suzanne Zeegers het Bapa Kami en Wilhelmus zingen.
b

Kijktips

Naast de Herdenking 15 Augustus te Den Haag en de Nationale Indiëherdenking in Roermond is de programmering van ook andere herdenkingen aangepast, o.a.:
- Herdenking Oranjehotel: De herdenking wordt op zaterdag 5 september 2020 vanaf 10.45 uur rechtstreeks uitgezonden via Omroep West en wordt gedurende de dag herhaald. Ook is de herdenking online te zien via www.oranjehotel.org.
- Nationale Requiemviering Nationaal Katholiek Thuisfront: Ook de jaarlijkse Requiemviering op 7 november zal in in aangepaste vorm plaatsvinden. De viering is echter wel via livestream te volgen. Meer info op www.katholiekthuisfront.nl.

Nieuwe datum Invictus Games

In juni van dit jaar zouden de Invictus Games gehouden worden in Nederland. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Zoals zoveel evenementen moesten de Games voorlopig worden afgeblazen. Tot grote teleurstelling van zowel sporters als van friends & family.
Inmiddels is het organiserend comité erin geslaagd een nieuwe datum te vinden om het evenement alsnog van start te laten gaan in Den Haag. De Games zijn nu gepland van 29 mei tot 5 juni 2021.
Invictus Games

NIEUW: Coaching met pony's

Dit najaar biedt de BNMO, in samenwerking met coachpraktijk 'Samen Verder' coaching op maat aan met ondersteuning van pony's. Er zijn verschillende mogelijkheden: een sessie voor het hele gezin of voor jou persoonlijk. Loop jij met jouw gezin soms tegen situaties aan die de onderlinge verhoudingen verstoren, dan kan een coachingssessie met pony's helpen patronen te herkennen en te bespreken. Of loop jij als individu tegen belemmeringen aan en wil je meer zelfinzicht ontwikkelen, dan zijn de individuele sessies wellicht wat voor jou.
Geïnteresseerd? Bekijk het aanbod op www.bnmo.nl.
coaching met pony's

NIEUW: de Highland Games

Voor de meesten zat een vakantie in het buitenland er dit jaar niet in. Toch een stukje buitenland proeven? Doe dan mee met de Highland Games.
De Highland Games worden gehouden op 3 oktober a.s. in Doorn.
Doedelzakmuziek, Schotse kilts, whiskyvaten... Je waant je in de Schotse Hooglanden.
Bij deze activiteit voor BNMO-leden en hun partner (en/of introducé) staat plezier en verbinding voorop. Ook kinderen van leden vanaf 16 jaar zijn welkom. Ben jij erbij?
Lees er meer over op www.bnmo.nl.
highland

Nog plaatsen beschikbaar

In de volgende begeleidingsprogramma's in Doorn zijn nog enkele plaatsen beschikbaar:
  • Partners van dienstslachtoffers van 18-20 september
  • Durf te spelen, theatersport van 18-20 september
  • Partners veteranen 65+ van 29 september - 1 oktober
  • Van klacht naar kracht van 9-11 oktober
  • Ontmoetingsdag 10 oktober
Activiteitengids-2

De BNMO, ook iets voor jou?

De BNMO bestaat dit jaar 75 jaar. In die 75 jaar hebben vele voormalig militairen, politieagenten, brandweerlieden, ambulancemedewerkers en andere geüniformeerde beroepsgroepen de BNMO weten te vinden.
Om de BNMO ook onder de aandacht te brengen bij diegenen die nog niet bekend zijn met de BNMO maakte Algemeen Secretaris Wim van den Burg het introductiefilmpje 'Wat kan de BNMO voor je doen?'.
Ken jij iemand die baat zou hebben bij het lidmaatschap, maar de weg naar de BNMO nog niet heeft gevonden? Dan bevelen we dit filmpje van harte aan. Je bekijkt hem hier: Promo_BNMO.
Vfonds-logo
De nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.
facebook website 
Copyright © de BNMO

De BNMO

Bezoekadres
W. van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn
Postadres
Postbus 125, 3940 AC Doorn
Tel.: (0343) 47 41 10 | E-mail: info@bnmo.nl
MailPoet