Header-2 - schoon

Editie December 2020

Op naar 2021

Wat voor de BNMO een kroonjaar had moeten worden, werd helaas een coronajaar. Veel activiteiten die georganiseerd waren in het kader van het 75-jarig bestaan konden als gevolg van het COVID-virus niet doorgaan en de beperkende maatregelen zorgden voor isolement bij velen. Maar toch bleek juist in deze moeilijke periode ook de kracht van de vereniging. Zo bleek het contactpersonennetwerk van onschatbare waarde en werden de activiteiten die wél konden doorgaan goed bezocht.
Terwijl we reikhalzend uitzien naar 2021, is er in de laatste weken van dit jaar nog van alles te doen. Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

Begeleidingsprogramma's in december

In de laatste weken van dit jaar staan er nog enkele begeleidingsprogramma's gepland. Sommige programma's zijn al volledig volgeboekt, maar in sommige is nog plek.
Heb jij nog dagen over en wil je hier op de valreep nog gebruik van maken? In de volgende programma's zijn nog enkele plaatsen vrij:

- Eenzaam maar niet alleen - van 11 tot 13 december
- Ontmoeting Kerstmis; voor alleenstaanden - van 23 tot 27 december

Aanmelden voor deze programma's kan via www.bnmo.nl of via het aanmeldingsformulier uit de Activiteitengids 2020.
186B6510-2256-4D76-ADAB-E0B7822ECBE5

Voorwaarden deelname programma's

Aan deelname aan de begeleidingsprogramma's zijn nog steeds een aantal voorwaarden verbonden. Volledigheidshalve noemen we ze hier nogmaals:
- thuisblijven bij klachten die kunnen wijzen op corona, zijnde neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid;
- draag een mondkapje in openbare ruimtes;
- houd 1,5 meter afstand van elkaar;
- neem de hygiënebepalingen in acht.
corona-4893276_640

Workshop Hout, Staal en Steen & StreetArt

Op zaterdag 12 december wordt de workshop Hout, Staal en Steen & StreetArt voor de tweede maal gegeven op de Basis in Doorn.
In deze workshop leer je nieuwe technieken om materialen een ander, verweerd uiterlijk te geven (hout, staal, steen). Je maakt je eigen ondergrond, bijvoorbeeld een klassiek eikenhouten plankje, een geoxideerd koperen paneel of een bemost stukje bekistingsbeton. Deze kan daarna dienen als ondergrond voor bijvoorbeeld een tag van je eigen naam, een decoratief motief of een leus.
De eerste workshop Hout, Staal en Steen werd in november gehouden. Enkele reacties op die dag: "een hele gave workshop gehad vandaag", "hele leuke leerzame workshop", "vet leuk".
Wil jij ook zo'n leuke ervaring? Het kan nog nét; er zijn nog 2 plaatsen vrij.
Opgeven kan per e-mail: evenementen@bnmo.nl.
Zie ook het aanbod op www.bnmo.nl.
Collage

Workshop Fotografie met de Smartphone

Op zondag 13 december wordt de workshop Fotografie met de Smartphone gehouden voor BNMO-leden. Onder leiding van veteraan en fotograaf Johan Bergsma leer je hoe je mooie(re) foto's kunt maken met jouw eigen mobiele telefoon. Een leuk cadeau voor jezelf, voor de feestdagen.
De workshop wordt gegeven in en rond het gebouw van de Basis in Doorn.

Wil jij jouw kerstfoto's naar een hoger niveau tillen? Meld je dan aan via evenementen@bnmo.nl. (Aanmelden kan tot uiterlijk 10 december, 12:00 uur.)
Meer info: www.bnmo.nl.

Het enige dat je nodig hebt voor deze leuke en leerzame workshop is een mobiele telefoon (en breng ook een oplader mee).
Collage Smartphone

Facing Srebrenica

In Amsterdam is momenteel de tijdelijke expositie “From what will we reassemble ourselves” te zien, over de oorlog en genocide in Srebrenica.

In de expositie kijkt een aantal kunstenaars terug op de gebeurtenissen in Srebrenica én krijgt ook het perspectief van oud-Dutchbatters nadrukkelijk aandacht middels het project 'facing Srebrenica'. In dit project worden foto's verzameld en gepresenteerd die Dutchbatters zelf heb genomen van inwoners van Srebrenica gedurende hun missies daar. Aanvankelijk begonnen vanuit de zoektocht van overlevenden naar foto's van hun naasten en geliefden, is het project uitgegroeid tot een manier om herinneringen en verhalen van zowel overlevenden als veteranen bijeen te brengen.
Voor dit project is de projectleider, Erna Rijsdijk, op zoek naar foto's van veteranen. In dit filmpje de oproep: https://vimeo.com/431422512/a45d01564c (5min).

Voor wie de expositie wil bezoeken, deze is gehuisvest bij 'Framer Framed' in Amsterdam (Oranje-Vrijstaatkade 71) en kan nog tot 10 januari bezocht worden.

De Kareoler komt eraan

Eind deze week wordt Kareoler 8-2020 verzonden naar alle leden. De laatste Kareoler van dit jaar. Weer boordevol lezenswaardige verhalen.
Houd de brievenbus in de gaten!
4B646E18-F5BF-4B2B-A449-6EC445AE8970

Een praatje met je maatje

Kameraadschap en Zorg voor elkaar zijn al 75 jaar belangrijke kernwaarden van de BNMO. In deze coronaperiode, waaraan maar geen einde lijkt te komen, lijken deze belangrijker dan ooit.
We kunnen het dan ook niet genoeg benadrukken: Zie naar elkaar om. Heb jij een maatje die wel wat morele steun kan gebruiken? Een kaartje, berichtje of telefoontje kan al zoveel betekenen.
image00001

Belangrijke telefoonnummers

Zit je in een isolement en komen de muren op je af? Heb je een hulpvraag of behoefte aan een luisterend oor? Hieronder volgen enkele belangrijke telefoonnummers.

Voor psychische hulpvragen zijn er de volgende telefoonnummers:
* Veteranenloket: 088-334 00 00 / E-mail: info@veteranenloket.nl
* 24/7 loket Politie: 0800-1218 / E-mail: info@247loket.nl
* Tel. Steunpunt Brandweer: 0800-1288

Zit je in quarantaine of thuisisolatie en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met je contactpersoon van jouw afdeling.
Ook kun je voor een luisterend oor, voor advies of voor extra hulp terecht bij de Rode Kruis Hulplijn: 070-445 58 88 (doordeweeks van 09.00-21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00-16.00 uur).

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl en het RIVM: rivm.nl. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met het RIVM via:
0800-1351.
Vfonds-logo
De nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.
facebook website 
Copyright © de BNMO

De BNMO

Bezoekadres
W. van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn
Postadres
Postbus 125, 3940 AC Doorn
Tel.: (0343) 47 41 10 | E-mail: info@bnmo.nl
MailPoet