Header-2 - schoon

Editie Juni 2021

Extra nieuwsbrief

De vorige nieuwsbrief is nog amper geland in de mailboxen van onze lezers, of nieuwe ontwikkelingen dienen zich alweer aan. Met deze extra nieuwsbrief brengen wij graag enkele actuele ontwikkelingen onder de aandacht.

Groen licht!!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover. Met de nieuwe versoepelingen is ook in Doorn het sein op groen gezet:
Vanaf 5 juni a.s. gaan onze begeleidingsprogramma's in Doorn weer van start!

Het betreft alle programma's die vanaf 5 juni geprogrammeerd staan in de Activiteitengids 2021. Je vindt al deze programma's terug in de kalender op de middenpagina van de Activiteitengids en op onze website www.bnmo.nl.
Leden die zich al voor een of meer van de komende programma's hadden aangemeld, ontvangen tijdig een uitnodiging.
Welkom terug! Wij verheugen ons erop jullie weer in Doorn te kunnen begroeten!

N.B. Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden en blijven de volgende coronaregels van kracht:
- thuisblijven bij klachten die kunnen wijzen op corona, zijnde neusverkoudheid, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid;
- draag een mondkapje in openbare ruimtes;
- houd 1,5 meter afstand van elkaar;
- neem de hygiënebepalingen in acht.

Tot spoedig ziens in Doorn!
Activiteitengids 2021

Voorvertoning film 'Quo Vadis, Aida?'

In samenwerking met distributiemaatschappij Cinéart organiseert de BNMO op zaterdag 19 juni een speciale voorvertoning van de film Quo Vadis, Aida? De film gaat over de val van Srebrenica in 1995. Tegen die achtergrond wordt het verhaal verteld van een tolk van Dutchbat die haar familie uit handen van de Bosnische-Serven probeert te redden.

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse compound in Potočari als tolk voor Dutchbat. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.
In Quo Vadis, Aida? spelen bekende acteurs als Raymond Thiry (Penoza) en Teun Luijkx (Wat is dan liefde) militairen van Dutchbat 3. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Beste buitenlandse film' en won onder meer de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter. Het toonaangevende Amerikaanse filmmagazine Variety noemde de film 'meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,'

Trailer
Via onderstaande link is de trailer van de film te bekijken. Waarschuwing: de beelden kunnen triggeren en herinneringen oproepen.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=p2vjDp9jhFU

Waar en wanneer?
Deze speciale voorvertoning vindt plaats op zaterdag 19 juni in Bioscoop De Nieuwe Kolk (Weierstraat 1) in Assen. De aanvangstijd is 11.00 uur. De inloop is vanaf 10.30 uur. Na afloop van de film vindt er een Q & A plaats met een van de Nederlandse producenten van de film en volgt een nagesprek in aanwezigheid van Humanistisch Raadsman Bart Hetebrij, die zelf deel uitmaakte van Dutchbat 3.

Voor wie?
De voorstelling is exclusief voor BNMO-leden, zij mogen een partner meenemen. BNMO-leden met een Dutchbat-achtergrond mogen, naast een partner, als introducé maximaal twee (of -indien zonder partner- drie) oud-collega’s van Dutchbat meenemen die nog geen lid zijn van de BNMO.
Aanmelden vóór 16 juni via evenementen@tvo.bnmo.nl o.v.v. Quo Vadis en aantal personen (+ namen).
Let op: Vanwege de geldende coronaregels is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
dutchbattolk

Keep in touch!

Beetje bij beetje lijken we op de terugweg te zijn naar 'het oude normaal'.
Dat zijn mooie vooruitzichten, maar niet voor iedereen zien de dagen er zonnig uit. Heb jij een maatje die wel wat morele steun kan gebruiken? Blijf in contact! Een telefoontje, kaartje of appje kan al het verschil maken.
Samen komen we er doorheen. Samen Sterk!
phone-612061_640

Belangrijke telefoonnummers

Zit je in een isolement en komen de muren op je af? Heb je een hulpvraag of behoefte aan een luisterend oor? Hieronder volgen enkele belangrijke telefoonnummers.

Voor psychische hulpvragen zijn er de volgende telefoonnummers:
* Veteranenloket (voor veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en hun
relaties): 088-334 00 00 / E-mail: info@veteranenloket.nl
* 24/7 loket Politie: 0800-1218 / E-mail: info@247loket.nl
* Tel. Steunpunt Brandweer: 0800-1288

Zit je in quarantaine of thuisisolatie en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met je contactpersoon van jouw afdeling.
Ook kun je voor een luisterend oor, voor advies of voor extra hulp terecht bij de Rode Kruis Hulplijn: 070-445 58 88 (doordeweeks van 09.00-21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00-16.00 uur).

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl en het RIVM: rivm.nl. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met het RIVM via:
0800-1351.
Vfonds-logo
De nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.
facebook website 
Copyright © de BNMO

De BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn
Postadres
Postbus 125, 3940 AC Doorn
Tel.: (0343) 47 41 10 | E-mail: as@tvo.bnmo.nl