Header-2 - schoon

Editie Juli 2021

Vakantietijd

Vakantietijd kommertijd? Niet voor de BNMO!
Sinds er een einde is gekomen aan de lockdown is er meer bedrijvigheid dan ooit. Via de Kareoler meldden we al diverse activiteiten en evenementen. Maar er is meer! Lees erover in deze nieuwsbrief.

Programma's volop van start

In onze vorige nieuwsbrief kondigden we het al aan: vanaf 5 juni zijn alle begeleidingsprogramma's weer van start gegaan. Sindsdien hebben we weer vele leden in Doorn mogen begroeten. Wat een heerlijk weerzien! En wat wordt er weer gelachen, gedanst, gesport, gebeeldhouwd, geschilderd, en meer.
Programma's die in de achterliggende maanden geannuleerd zijn als gevolg van de coronamaatregelen zijn of worden zoveel mogelijk alsnog ingepland in de rest van het jaar.
14606A71-60A1-46EC-82FF-0637AF6CBAEB

Nationale Taptoe dit jaar in het NMM

De Nationale Taptoe kan dit jaar gelukkig weer doorgaan. Wél zijn er enkele wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. Allereerst is de locatie gewijzigd. In plaats van Ahoy Rotterdam vindt de Taptoe dit jaar plaats in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daarnaast vindt er -in verband met de beperktere tribunecapaciteit- twee keer een speciale Veteranenvoorstelling met ontvangst vooraf plaats, namelijk op maandag 23 augustus en dinsdag 24 augustus 2021. De ontvangst is beide dagen om 12:00 uur.

Informatie en bestellen
Op de website www.nationaletaptoe.nl is een speciale button 'veteranen' opgenomen, waar alle nadere informatie te vinden is en waar kaarten kunnen worden besteld.
IMG_4268

Vannacht naar dag

Tijdens het programma 'herdenken Roermond' wordt de voorstelling 'Vannacht naar Dag' opgevoerd. Deze voorstelling van Quirine Melssen vindt plaats op zondag 5 september.

De voorstelling
De moeder van Quirine Melssen heeft als meisje van 17 jaar het bombardement op Oosterbeek meegemaakt, september 1944. Op deze dag werd alles anders en moest haar leven opnieuw betekenis krijgen. Dat gevoel dat je uit de nacht komt, dat het licht wordt en dat je weer verder gaat, heeft Quirine verwerkt in deze voorstelling, waarin zang en verhalen elkaar afwisselen.
Na de nacht wordt het altijd weer dag!

Aanmelden
De deelnemers van het programma 'herdenken Roermond' zijn verzekerd van een plekje bij deze voorstelling. Maar daarnaast hebben wij nog een aantal extra plaatsen beschikbaar. Wil jij deze voorstelling op zondag 5 september (van 15:00 - 17:00 uur) bijwonen? Aanmelden kan tot uiterlijk 27 augustus via evenementen@tvo.bnmo.nl.
14.09.2019_Vannacht_naar_Dag-b4c98c56

Varen op de Vecht

Het was al te lezen in de Kareoler: op zaterdag 25 en zondag 26 september gaan we varen op de Vecht. Deze vier uur durende vaartocht door het Groene Hart van Nederland, langs pittoreske dorpen, is bedoeld voor jong en oud.
Ieder BNMO-lid mag, naast partner en evt. thuiswonende kinderen, één introducé meenemen.

Eigen bijdrage
De eigen bijdrage voor deze vaartocht is € 12,50 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een afwijkende eigen bijdrage, namelijk € 7,50 per persoon.

Aanmelden
Om je voor deze vaartocht aan te melden, stuur een mail naar evenementen@tvo.bnmo.nl en vermeld naam, BNMO-lidnummer, aantal personen en de datum waarop je wilt deelnemen. Ook eventuele andere bijzonderheden (bijvoorbeeld hulphond/buddyhond, rolstoel gebonden, rollator e.d.) vermelden.
Betaling van de eigen bijdrage kan vervolgens op BNMO-rekeningnummer: NL 22 ABNA 042.01.27.631 o.v.v. 'Riviercruise 2021' en naam.
Let op: De aanmelding is pas definitief als de betaling is gedaan. Contante betaling is niet mogelijk.
rondvaartenvecht-001

Erecouloir tijdens Prinsjesdag

Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag. Zoals gebruikelijk wordt er op Prinsjesdag in Den Haag een erecouloir gevormd van veteranen uit diverse bij het Veteranen Platform aangesloten veteranenverbanden.
Ben jij lid van de BNMO, ben je veteraan en wil jij dit jaar deel uitmaken va het erecouloir, meld je dan vóór 14 augustus a.s. aan via evenementen@tvo.bnmo.nl. Vermeld daarbij naam, lidnummer BNMO en het nummer van jouw veteranenpas.
Let op: Aanmelding betekent niet automatisch plaatsing.
EB62A7D8-77D8-4421-AA00-C46F1B8F3692

Op de pedalen!

Fietsliefhebbers, opgelet! De afdeling Zeeland organiseert op zaterdag 28 augustus, in samenwerking met de commissie Sport & Evenementen, een tweetal fietstochten in Zeeuws-Vlaanderen.
Of je nu een sportieve fietser bent of een recreatieve, er is vast iets van jouw gading bij.

Tocht 1: Mountainbiken voor de sportieve liefhebbers
Deze tocht van circa 30 km is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde deelnemers op ATB/MTB-fiets. De meeste kilometers gaan over
verharde fietspaden, met een stuk speciale route. Deelnemers aan deze tocht kunnen een BNMO-racefietsshirt tegemoet zien.
Verzamelen op camping De Vogel, Vogelweg 4, 4585 PL Hengstdijk. Deze middag is voor BNMO-leden. Elk lid mag één introducé (potentieel BNMO-lid) meenemen.
Breng wel je eigen fiets mee!

Tocht 2: Toeristisch fietsen
Een mooie knooppuntroute van ongeveer 30 kilometer op vlakke wegen in
Zeeuws-Vlaanderen. Of je met de groep fietst of individueel, het belooft een gezellige fietstocht te worden langs opvallende plekken. Fiets mee met het
hele gezin.
Neem je eigen toerfiets of e-bike mee naar het startpunt: camping De Vogel, Vogelweg 4, 4585 PL Hengstdijk. Heb je zelf geen fiets? Op de camping zijn fietsen te huur (een beperkt aantal).

Afsluitende BBQ
Om de tijdens deze sportieve fietsmiddag verbrande calorieën weer te kunnen aanvullen, wordt de middag afgesloten met een gezamenlijke BBQ.
Ben jij erbij?

Eigen bijdrage en aanmelden
De eigen bijdrage voor deze middag is € 12,00 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een afwijkende eigen bijdrage, namelijk € 7,50 per kind. Aanmelden kan via betaling op rekeningnummer NL52 ABNA 0822 8614 88 ten name van BNMO Bond. Vermeld hierbij je naam, tot welke BNMO-afdeling je behoort, en aan welke tocht je wilt deelnemen.

Op deze fietsdag -28 augustus- is de Westerscheldetunnel tolvrij.
Cadzand mountainbikers

Aan de bak in de bak

Al gedurende enkele jaren neemt een tiental (oud-)geüniformeerden
met PTSS deel aan het project Hephaistos, waarin zij werken met paarden. Alle deelnemers zijn BNMO-leden. Zij komen elke week op donderdagochtend bij elkaar bij Stal Mansour in Arnhem om daar te (leren) paardrijden of te rijden met een aanspanning.
Het project Hephaistos omvat geen professionele therapeutische behandeling; de paarden zorgen samen met de instructeurs dat de deelnemers zich lekkerder in hun vel gaan voelen. De paarden spiegelen hun gedrag en geven de deelnemers daarmee zelfinzicht, waardoor zij beter met hun PTSS-klachten kunnen omgaan. Ook geven de wekelijkse lessen de deelnemers
structuur.

Nog enkele plekken
Wil jij ook aan de bak in de bak? Momenteel is er nog plek voor enkele deelnemers. Ben jij BNMO-lid en heb jij interesse in dit project, meld je dan per e-mail aan via info@stichtinghephaistos.nl of bel 06-43008629 (John Suijkerbuijk) voor meer informatie.

Let op: Deelname aan het project Hephaistos is niet vrijblijvend! Als je wordt geplaatst wordt er van je verwacht dat je wekelijks aanwezig bent!
IMG_3939

Walk4Veterans

In de zomerperiode wandelkilometers maken én tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel? Doe dan mee met de Walk4Veterans, hét sponsorevenement van Hulp voor Helden voor veteranen.

De Walk4Veterans 2021 is op Veteranendag officieel van start gegaan, maar meedoen met deze uitdaging kan nog op elk moment tot en met 11 september 2021.

Wat is de uitdaging?
Schrijf je in op www.walk4veterans.nl en leg in de periode tot en met 11 september wandelend, fietsend of hardlopend een afstand van 75 kilometer af en haal daarmee ten minste 75 euro aan sponsorgeld op. Je kunt zelf bepalen wanneer je erop uitgaat, hoeveel kilometer je per keer aflegt, en waar je dat gaat doen. Wat je ook bedenkt: Elke actie is geld waard!
De opbrengst komt ten goede aan diverse projecten voor veteranen, zoals bijvoorbeeld de Veteranenhond. Mooi toch?

Aanmelden
Op de website www.walk4veterans.nl vind je alle benodigde informatie en kun je je rechtstreeks aanmelden als deelnemer.
V__B7F3

We like you

We schreven het al: er zijn weer volop activiteiten gaande, in Doorn én daarbuiten. En er blijven steeds nieuwe activiteiten bij komen. We melden ze via allerlei kanalen, zoals Kareoler en nieuwsbrief. Maar ook via social media. Wil jij op de hoogte blijven? Like dan onze Facebookpagina BNMO Doorn.
En neem je deel aan een van de programma's in Doorn, check op Facebook dan eens in bij BNMO Doorn. Zo blijven ook wíj op de hoogte van jouw deelname en ervaringen.
We like you! Do you like us?
images

Een praatje met je maatje

Al is de samenleving inmiddels wat meer open gegaan, het blijven onzekere tijden. Het blijft dan ook belangrijk om naar elkaar om te zien!
Heb jij een maatje die wel wat steun kan gebruiken? Een telefoontje, kaartje, app'je kan al veel verschil maken. Samen bereik je meer. Samen Sterk!
image00001

Belangrijke telefoonnummers

Heb je een hulpvraag? Hieronder volgen enkele belangrijke telefoonnummers.

Voor psychische hulpvragen zijn er de volgende telefoonnummers:
* Veteranenloket (voor veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en hun
relaties): 088-334 00 00 / E-mail: info@veteranenloket.nl
* 24/7 loket Politie: 0800-1218 / E-mail: info@247loket.nl
* Tel. Steunpunt Brandweer: 0800-1288

Zit je in quarantaine of thuisisolatie en komen de muren op je af? Onze afdelingscontactpersonen staan altijd voor je klaar om je een luisterend oor te bieden.
Voor een luisterend oor, advies of extra hulp kun je ook terecht bij de Rode Kruis Hulplijn: 070-445 58 88 (doordeweeks van 09.00-21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00-16.00 uur).

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl en het RIVM: rivm.nl. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met het RIVM via:
0800-1351.
Vfonds-logo
De nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.
facebook website 
Copyright © de BNMO

De BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn
Postadres
Postbus 125, 3940 AC Doorn
Tel.: (0343) 47 41 10 | E-mail: as@tvo.bnmo.nl