Hartelijk welkom op de webpagina van de afdeling Noord-Nederland. De afdeling heeft ruim 340 leden en heeft een verzorgingsgebied van Uithuizen t/m Coevorden.  De BNMO organiseert voor haar leden activiteiten op landelijk niveau en activiteiten op regionaal niveau. De landelijke activiteiten vinden plaats bij de Basis in Doorn. Denk daarbij o.a. het Ontmoetingsprogramma Doorn (OPD) maar ook aan de thematische en verdiepende programma’s.  De activiteiten op regionaal niveau worden verzorgd door de afdeling. De activiteiten die de afdeling organiseert kunt u vinden door hierboven op de oranje knop te toetsen.  Heeft u vragen dan kunt u die met behulp van het contactformulier aan het afdelingsbestuur stellen.

Nog even dit; klik op de oranje gekleurde linkjes voor meer informatie. Ook te vinden op FaceBook Noord Nederland.

Heel Nederland lijkt op slot te gaan. Dit heeft natuurlijk ook consequenties voor onze activiteiten. Deze zullen geen doorgang vinden tot nader order.
In deze tijd is het wel belangrijk contact te houden met de mede mens; bel ze eens een keer op, stuur een kaartje of verzin iets origineels.
Verder wil ik jullie verwijzen naar de Rijksoverheid en het RIVM, dit zijn toch wel de organen waar je de actuele informatie vind.
We hopen dat U deze periode in goede gezondheid zult doorstaan en hopen U dan weer te zien bij één van onze activiteiten; wanneer die ook mogen zijn. “Kop der veur”.

Oproep !

Wegens teveel werkzaamheden heeft Frank Poll, onze interim penningmeester, aangegeven om te stoppen. Deze functie is intern opgelost. Maar we zoeken wel een nieuw algemeen bestuurslid die ons komt versterken. We zoeken het liefst een “jongeman” uit Groningen om zo de verhoudingen in evenwicht te houden. Lijkt je het iets neem dan contact op met de secretaris Willem: 06-24396514 of mail w.veldkamp@bnmo.nl.

Verder zijn we op zoek naar mensen die zich in willen zetten in het contactpersonenwerk. We zoeken mensen voor de regio Meppel en Noord West Groningen. Heeft U interesse neem dan contact op met Jan Bos: 06-83607464 of mail janlammiebos@gmail.com.

We zijn op zoek naar een originele naam voor het boekje (voorheen “Het Vizier”). Degene met de origineelste naam wordt beloont met een kiprollade van 1,2 kg, aangeboden door de voorzitter Harry. Graag jullie inzendingen sturen vóór 1 juni naar Henk; h.dejong@bnmo.nl.

Op zoek naar het Drents Bataljon

Bestuurslid Jan Bos is al geruime tijd op zoek naar een vergeten bataljon die gelegerd was op Sumatra. Degene die daar gediend hebben zijn in 1948 teruggekeerd naar Nederland. Samen met het Gronings, Fries en Drents Bataljon zal er een herdenking plaatsvinden op 19 mei ’20 te Havelte.

Bos-Project BNMO “VEERKRACHT”.

Het landelijk bestuur van de BNMO maar ook de afdeling Noord Nederland ondersteunt persoonlijke initiatieven van veteranen gericht op herstel. De BNMO staat al vanaf de oprichting op de bres voor zorg met elkaar, ontmoeting en activiteiten ter bevordering van het herstel. Zo zijn er binnen onze afdeling Noord Nederland twee BOS-projecten en wel een in Sellingen en een in de omgeving van Odoorn. Doel van het project is om de zorg met elkaar te delen en actief zijn in de natuur. Dit alles om het rehabilitatieproces te herstellen c.q. te verbeteren of te wel je eigen krachten en mogelijkheden te hervinden. We hebben hiervoor met enkele organisaties b.v. Staatsbosbeheer en de Veerkracht overeenkomsten gesloten. We hebben een schaftkeet voor de koffie en voor de onderlinge contacten (niet onbelangrijk). Al met al voldoende ontspanning en inspanning om met elkaar bezig te zijn. Begeleiding is aanwezig.  Er wordt nogal eens gesuggereerd dat vrijwilligers hiervoor worden betaald; dit is onzin !
Voor een indruk van de werkzaamheden klik hier

Voor degenen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met:
Willem Veldkamp: 06-243.965.14

Boekje Noord Nederland

Uitgave 1

Klik hier

Uitgave 2

klik hier

Bestuurssamenstelling

Voorzitter 
Harry Sterken
Tel.: 06-37033368 
E-mail: h.sterken@bnmo.nl

Secretaris
Willem Veldkamp
Tel.: 06-24396514  
E-mail:  w.veldkamp@bnmo.nl

Penningmeester
(Interne contacten)
Henk de Jong
Tel.: 06-20822391
E-mail: h.dejong@bnmo.nl

Algemeen Bestuurslid
Vacant

Algemeen Bestuurslid
(Externe contacten)
Willem Lich
Tel.: 06-38966335
E-mail: w.lich@bnmo.nl

Algemeen Bestuurslid
(
Contactpersonen)
Jan Bos
Tel.: 06-83607464 
E-mail: janlammiebos@gmail.com

Algemeen bestuurslid
Jacqueline van der Tuuk
Tel.: 06-36462868 na 17.00 uur
E-mail: j.vander.tuuk-wieringa@bnmo.nl

Contactformulier

Afdeling Noord Nederland

Contactdag Grolloo 21-09-'19

Contactdag Zuidhorn 26-10-'19

Sint en Piet 16-11-'19

Kerst bij v.d. Valk 14-12-'19

Klaverjassen en Bingo 22-02-'20

Jaarvergadering 13-03-'20