Afdeling Politie

Hartelijk welkom op de webpagina van de afdeling Politie. Deze landelijk dekkende afdeling bestaat in haar huidige vorm sinds 2019 en heeft ruim 320 leden. Op deze pagina vindt u het afdelingsnieuws en doet het bestuur verslag van activiteiten en de te volgen programma’s. U vindt hier ook de bestuurssamenstelling en de contactgegevens. Heeft u vragen dan kunt u die met behulp van het contactformulier aan het afdelingsbestuur stellen.

Hoog risico beroep
Zoals bekend is het politiewerk aangemerkt als een hoog risico beroep. De politiemens raakt in het dagelijks werk betrokken bij ingrijpende incidenten en/of raakt betrokken bij een dienstongeval en in een aantal gevallen houdt de (oud)collega hier blijvend psychisch en/of fysiek letsel aan over. Binnen de politieorganisatie is er een procedure rondom schadevergoeding en smartengeld en zijn er binnen de organisatie ook andere initiatieven rond dit thema.

Wat doen we wel en wat zeker niet
De afdeling Politie is er voor de (oud-)collega met een beroepsziekte en/of dienstongeval en hun partner. We vormen een soort thuishaven met behulp van bijeenkomsten en door het zijn van een platform en gaan aan de slag met het verkrijgen van een wettelijke erkenning. De bijeenkomsten kunnen verschillen van karakter, zoals een ontmoeting, een training en/of thema-bespreking. De signalen van de deelnemers worden gehoord en daar waar het kan besproken met de samenwerkpartners zoals de korpsleiding en de vakbonden. Wat wij niet doen is het zijn van een individuele belangenbehartiger en/of casemanager dan wel hulpverlener zoals maatschappelijke werker. We kunnen je wel verwijzen naar de juiste instantie of persoon voor persoonlijke hulp- of ontwikkelvragen.

Klik hier voor de Afdelingssite en nog meer informatie !

Nieuws van de afdeling Politie

De Afdeling Politie van de BNMO een feit !

1 augustus 2020, vanaf vandaag kan geschiedenis worden geschreven want de periode Identiteitsgroep Politie en de Afdeling Politie in oprichting is ten einde. Vanaf nu zijn we officieel een ‘sectorale’ oftewel ‘landelijke’ afdeling Politie van de BNMO.

20 augustus komt het bestuur bij elkaar om de plannen voor de komende jaren uit te zetten en ter voorbereiding van de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) waar het bestuur van de afdeling zal worden gekozen.

De Afdeling Politie van de BNMO om de leden nog beter van dienst te kunnen zijn  !

 

I.v.m. Covid-19 heeft het bestuur moeten besluiten alle evenementen tot nader orde uit te stellen. Houd de site in de gaten voor nieuwe berichten! Heb je ingeschreven op een specifiek programma van de overkoepelende BNMO dan krijg je, bij niet doorgaan, daarover bericht !

DOM

Introductie van de websitepagina van DOM ! Dienders op motoren die in het kader van de BNMO afdeling Politie, daar moet je dus lid van

Lees verder »

Over PTSS en paarden

Onlangs zond RTL-4 een programma uit waarin Beau aandacht besteedde aan paardentherapie als verlichting van PTSS. In het programma spreekt Beau met militairen en politiemensen o.a.

Lees verder »

Agenda

Geen evenementen gevonden!
BNMO-Afdeling-Politie

Bestuurssamenstelling

Minze

Voorzitter
Minze Beuving
E-mail m.a.beuving@bnmo.nl

Secretaris
Aalt (Adrie) van Donselaar
E-mail a.van.donselaar@bnmo.nl

Programma’s
Carla van Dorp
E-mail: c.v.dorp@bnmo.nl

Bas

Multimedia beheerder
Bas van den Berg
E-mail b.vd.berg@bnmo.nl

Johan

Penningmeester en Communicatie
Johan Schuurman
E-mail j.schuurman@bnmo.nl

Henk

Algemeen bestuurslid
Henk Hummel
E-mail h.hummel@bnmo.nl

BaukjeBNMO

Bestuursondersteuning
Baukje van der Zwaag
E-mail b.vd.zwaag@bnmo.nl

Programmaondersteuning
Nancy Laarveld
E-mail n.laarveld@bnmo.nl

Contactformulier

Afdeling Politie