Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Afdeling Politie

Hartelijk welkom op de webpagina van de afdeling Politie. Deze landelijk dekkende afdeling bestaat in haar huidige vorm sinds 2019 en heeft ruim 320 leden. Op deze pagina vindt u het afdelingsnieuws en doet het bestuur verslag van activiteiten en de te volgen programma’s. U vindt hier ook de bestuurssamenstelling en de contactgegevens. Heeft u vragen dan kunt u die met behulp van het contactformulier aan het afdelingsbestuur stellen.

Hoog risico beroep
Zoals bekend is het politiewerk aangemerkt als een hoog risico beroep. De politiemens raakt in het dagelijks werk betrokken bij ingrijpende incidenten en/of raakt betrokken bij een dienstongeval en in een aantal gevallen houdt de (oud)collega hier blijvend psychisch en/of fysiek letsel aan over. Binnen de politieorganisatie is er een procedure rondom schadevergoeding en smartengeld en zijn er binnen de organisatie ook andere initiatieven rond dit thema.

Wat doen we wel en wat zeker niet
De afdeling Politie is er voor de (oud-)collega met een beroepsziekte en/of dienstongeval en hun partner. We vormen een soort thuishaven met behulp van bijeenkomsten en door het zijn van een platform en gaan aan de slag met het verkrijgen van een wettelijke erkenning. De bijeenkomsten kunnen verschillen van karakter, zoals een ontmoeting, een training en/of thema-bespreking. De signalen van de deelnemers worden gehoord en daar waar het kan besproken met de samenwerkpartners zoals de korpsleiding en de vakbonden. Wat wij niet doen is het zijn van een individuele belangenbehartiger en/of casemanager dan wel hulpverlener zoals maatschappelijke werker. We kunnen je wel verwijzen naar de juiste instantie of persoon voor persoonlijke hulp- of ontwikkelvragen.

Klik hier voor de Afdelingssite en nog meer informatie !

Nieuws van de afdeling Politie

Belangrijke informatie aangaande de avondklok  en de mens met PTSS of andere psychische aandoening !!

Ik heb soms last van ernstige psychische nood (zoals PTSS, of een ernstige angststoornis). Mag ik een klein wandelingetje maken ’s avonds of ’s nachts?

Vraag uzelf telkens af of dit echt noodzakelijk is tijdens de avondklok. Zou het niet overdag kunnen? Als u vanwege ernstige psychische problemen tijdens de avondklok noodzakelijk een wandeling moet maken, dan kan dat als u een Eigen verklaring avondklok bij zich heeft.  Op deze verklaring licht u uw (nood)situatie toe. Om aan te tonen dat bij u een psychische noodsituatie aan de orde is, moet u ook een ondertekende verklaring bij u hebben van een BIG-geregistreerde behandelaar. Daarop verklaart deze behandelaar dat met het oog op uw behandeling u is geadviseerd om bij oplopende spanningen een wandeling in de buitenlucht te maken. Deze wandeling is noodzakelijk voor uw veiligheid of van de mensen om u heen.

 

Ook nieuwsgierig naar de Meijenhof ?  Klik op de onderstaande foto !

Ondanks de Covid-19 perikelen is er een planning gemaakt voor 2021. Via deze link is deze in te zien. Houd rekening met de mogelijkheden dat i.v.m. de covid maatregelen wijzigingen mogelijk zijn.

DOM

Introductie van de websitepagina van DOM ! Dienders op motoren die in het kader van de BNMO afdeling Politie, daar moet je dus lid van

Lees verder »

Over PTSS en paarden

Onlangs zond RTL-4 een programma uit waarin Beau aandacht besteedde aan paardentherapie als verlichting van PTSS. In het programma spreekt Beau met militairen en politiemensen o.a.

Lees verder »

Agenda

Geen evenementen gevonden!
BNMO-Afdeling-Politie

Bestuurssamenstelling

Minze

Voorzitter
Minze Beuving
E-mail m.a.beuving@bnmo.nl

Secretaris
Aalt (Adrie) van Donselaar
E-mail a.van.donselaar@bnmo.nl

Programma’s
Carla van Dorp
E-mail: c.v.dorp@bnmo.nl

Johan

Penningmeester en Communicatie
Johan Schuurman
E-mail j.schuurman@bnmo.nl

Henk

Algemeen bestuurslid
Henk Hummel
E-mail h.hummel@bnmo.nl

BaukjeBNMO

Bestuursondersteuning
Baukje van der Zwaag
E-mail b.vd.zwaag@bnmo.nl

Programmaondersteuning
Nancy Laarveld
E-mail n.laarveld@bnmo.nl

Contactformulier

Afdeling Politie