Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

BNMO introduceert BNMOnument Walk

Het zal je vast niet ontgaan zijn: in 2020 bestond de BNMO 75 jaar! We hadden dat jaar graag groots en meeslepend willen vieren met tal van activiteiten. Helaas hebben wij als gevolg van de coronamaatregelen de voet op de rem moeten zetten en het merendeel van de activiteiten moeten annuleren.

Eén van de activiteiten die wij vorig jaar gepland hadden was een landelijke wandelestafette, die in het teken stond van 75 jaar BNMO en 75 jaar Vrijheid. De bedoeling van deze estafette was dat per BNMO-afdeling door een groepje wandelaars een route werd afgelegd waarvan de afstand een veelvoud zou zijn van 75 meter (bijvoorbeeld een route van circa 750 meter, 7.5 km, of zelfs 75 km. Maar het mocht ook gewoon een symbolische 75 meter zijn) en waarbij een plek werd aangedaan die te maken had met WO2.

Omdat het wandelen in groepsverband in deze coronatijd (nog steeds) niet mogelijk is, hebben wij een alternatief bedacht: De BNMOnument Walk, een virtuele wandeling vanuit de eigen woonomgeving.

Wat is de BNMOnument Walk?

De BNMOnument Walk is een wandeling die je doet vanuit je eigen woonomgeving, en op een  moment dat het jou uitkomt. Je loopt een afstand van een veelvoud van 75 meter, langs of naar een plek die enige verbondenheid heeft met WO2. Dit kan bijvoorbeeld zijn een herdenkingspunt, een museum, een route die door geallieerden is afgelegd, een brug (denk aan de Sunset March of A Bridge Too Far), een militair ereveld, maar ook bijvoorbeeld een gewone begraafplaats waar een WO2-slachtoffer zijn/haar laatste rustplaats gevonden heeft. Alles is mogelijk! Het is leuk als je van dat herdenkingspunt en/of een deel van de route een foto maakt en dit deelt op de speciaal daarvoor aangemaakte Facebookpagina BNMOnument Walk.

Zo staan we allen met elkaar in verbinding en staan we allen een MO(nu)MENT stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

Hoe werkt het?

  1. Bedenk een route in jouw eigen woonomgeving (of op een andere plek in Nederland) die naar of langs een WO2-herdenkingspunt of -bezienswaardigheid loopt. (Via een sport-/wandel-app (Strava, eRoutes, Runkeeper) kun je de afstand van de route berekenen en bijhouden. Plekken die een link hebben met WO2 kun je bijvoorbeeld ontdekken via tracesofwar.nl. Vul je locatie in en verschillende ‘traces of war’ rond de door jou ingegeven locatie worden zichtbaar.)
  2. De route moet qua afstand (bij benadering) een veelvoud van 75 meter zijn. Dit kan zijn 750 meter, 7.5 km, 2x 7.5 km, etc. Maar het mag bijvoorbeeld ook 75 meter zijn voor wie het niet mogelijk is een grote afstand te overbruggen. (Zo kan bijvoorbeeld een bewoner van het Woonoord de route afleggen naar bijvoorbeeld de gedenkmuur of ‘De Onverzettelijkheid’ op het terrein).
  3. Maak een foto van het WO2-herdenkingspunt. Deel jouw foto(‘s) op de speciaal voor deze activiteit aangemaakte Facebookpagina BNMOnument Walk, en vermeld erbij wat en waar het is. Volg de verhalen en de wandelingen van gelijkgestemden. Heb je jouw foto en verhaal op de pagina gepost? Dan maakt jouw foto kans om gepubliceerd te worden in de Kareoler.
  4. Let op! Om je post te kunnen plaatsen moet je lid worden van de groep BNMOnumentwalk . Dat lidmaatschap kun je op Facebook eenvoudig aanvragen.
  5.  

Wat levert het je op?

Naast het feit dat wandelen een activiteit is die ook in coronatijd nog mogelijk is, kun je de activiteit op een door jouzelf gekozen tijdstip doen. En verder levert het je op: 

Volg onze Facebookgroeppagina BNMOnument Walk, trek de stoute (wandel)schoenen aan en ‘start walking’! 

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving