Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Geslaagde Duikclinic in zwembad Militair Revalidatie Centrum in Doorn

Dit was een superdag!’

Op 13 april waren 10 BNMO-leden met partner, zoon of dochter naar Doorn gekomen. Voor het eerst met perslucht op je rug onder water, een uitdaging van de bovenste plank. Dat de deelnemers zo de bodem van het zwembad van het Militair Revalidatie Centrum (MRC) van dichtbij te zien kregen, werd als een overwinning ervaren.

Dat was niet het enige wat als positief werd ervaren. Het samen met lotgenoten en een familielid zo’n ervaring opdoen geeft veel voldoening, zo bleek uit de reacties. Je praat er al een paar dagen van tevoren over. Hoe gaat zoiets? Wat is eng of gevaarlijk? Durf ik straks wel onder water? Arnold Roymans en zijn dochter Saskia waren ook van de partij. “Lang geleden heb ik met de BNMO al eens zo’n clinic gevolgd. Dat was leuk en reden genoeg om het nog eens te proberen, nu met mijn dochter waar ik een fijne band mee heb. Samen een duik doen, was een geweldige ervaring”.

Vertrouwen
Na het welkomstwoord van gastheer en hoofd van de afdeling Sport MRC Andre Wijnberger was er een korte kennismakingsronde. De deelnemers werden gekoppeld aan de 6 instructeurs van Veterans Dive Team Holland, onder leiding van Bert Kruis. Zo was er een vaste begeleider per deelnemer, wat een goede invloed had op de veiligheid en het vertrouwen. Op de badrand werd uitgelegd hoe het materiaal eruitziet en waar het voor dient. Zorgvuldig besprak Kruis de details en beantwoordde vragen. In zo’n rustige omgeving bleek het voor iedereen mogelijk om uiteindelijk de duik te maken.  Bert Kruis en zijn team waren niet alleen op 13 april enthousiast aan het werk. Als een BNMO-lid na de clinic verder wil, dan beschikt Kruis over adressen in het land waar ze verder kunnen met de duiksport.

Rust
Deelnemer Hans Alders was na afl oop van de clinic duidelijk: “Ik heb met deze clinic meer geleerd dan in de bestaande zorg van Defensie en het ABP-BRD. Iemand van Defensie zou met eigen ogen eens moeten ervaren hoeveel rust deze beleving geeft bij veteranen en dienstslachtoffers. Wonderen gebeuren niet alleen in Lourdes, maar ook in de bossen bij het MRC! Dankzij de BNMO en een paar zeer gepassioneerde duikers en begeleiders”. Ook oud-politieman Herman Belgraven kon zijn geluk niet op. “Dit was een superdag. Ik heb sinds lange tijd weer eens lekker gelachen. Mijn jarenlange hoofdpijn was er vandaag niet. Ik kom samen met mijn partner Hilde graag nog een keer terug in een programma van de BNMO.” Terugkijkend waren alle partijen zeer tevreden. Op naar de volgende clinic in november! (JD).

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving