Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Invictus en ander nieuws

NL-selectie Invictus Games.

Onder grote belangstelling van familie en vrienden, vertegenwoordigers van de krijgsmachtonderdelen en de media werd op zaterdag 30 november de Nederlandse selectie voor de Invictus Games in Doorn gepresenteerd. In totaal vertegenwoordigen 32 militairen en veteranen Nederland tijdens
het internationale sportevenement in mei 2020 in Den Haag. Bijna de helft van de deelnemers is lid van de BNMO.

De 32 deelnemers hebben in of tijdens de dienst of uitzending geestelijke of lichamelijke verwondingen opgelopen. Enkele sporters hebben een ongeneeslijke ziekte. Kolonel der mariniers Stefan Nommensen, oud-deelnemer en nu chef de mission, benadrukte dat zij allemaal door een rouwproces hebben moeten gaan of nog gaan. “Dit zijn niet alleen 32 sporters, maar ook 32 helden. Voor de Invictus Games hebben ze hun persoonlijke doelen opgesteld, maar ze zijn ook lid van een  team. Ieder teamlid is een onmisbare schakel in het geheel.” Minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer waren verhinderd, maar lieten de Nederlandse ploeg in een videoboodschap weten “al enorm trots te zijn op het team.” 

Plaatsvervangend CDS luitenant-generaal Onno Eichelsheim merkte op dat de sporters weliswaar gewond zijn, maar zeker niet verslagen. “Als je in een dal zit, moet je een bergtop vinden om naartoe te klimmen. De Invictus Games zijn die nieuwe bergtop en die daagt uit om jezelf te kunnen overwinnen.” Hoewel de Invictus Games pas op 9 mei 2020 offi cieel van start gaan, is volgens Eichelsheim de strijd al begonnen. “De andere teams worden gepresenteerd en er verschijnen
fi lmpjes van hun trainingen.”

Tot slot presenteerde Afghanistanveteraan Erik Krikke het lied Invincible en de bijbehorende videoclip die hij met zijn band 7even Bridges speciaal voor het Nederlands team heeft gemaakt. Het is het offi ciële lied van de Invictus Games 2020.
De opbrengst ervan komt ten goede aan het team.

Ontmoetingsdag VOC'n

Een mooie, vruchtbare ontmoetingsdag met de VOC’s. Op uitnodiging van de BNMO kwam een 14-tal VOC’s op 29 november naar Doorn om uit te wisselen wat ons bindt en hoe wij elkaar kunnen versterken. Goed om te kunnen vaststellen dat de verbinding er -soms ongemerkt- al is. Mooie afspraken gemaakt voor de toekomst. Immers, samen staan we sterker!

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving