Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Gezondheid, zorg en aanpassingen

Op de website Zorgverzekering.org kunnen bezoekers alles vinden wat met zorgverzekeringen te maken heeft, handig voor militairen die uit dienst gaan en hun eigen zorgverzekering moeten gaan afsluiten. Zij helpen graag met alle vragen rondom zorgverzekeringen. Ook geven zij extra informatie over het PGB en de AWBZ.

Zorgkaart Nederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod. Op deze website kunt u tevens uw mening is over uw zorgverlener aangeven.

Het Trimbos-instituut is het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg.

Informatie van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid (NFGV) over verschillende psychische problemen, therapie en medicijnen.

LZV – Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen  biedt op hun site een overzicht van de participanten die zorg bieden aan Veteranen.

Stichting Centrum ’45 is het landelijk centrum voor de medisch-psychologische behandeling van verzetsdeelnemers, oorlogsgetroffenen en slachtoffers van georganiseerd geweld.

De Reinier van Arkel Groep is er voor mensen met complexe psychische of psychiatrische problematiek. Zij hebben een zeer uitgebreide pagina over de Meergezinsbehandeling bij PTSS .

Alcoholinfo.nl is onderdeel van de landelijke alcoholmatigingscampagne ‘DRANK maakt meer kapot dan je lief is.’ Deze campagne wordt in opdracht van de overheid uitgevoerd door het NIGZ.

Praktische en juridische informatie over woningaanpassing en vervoer, met informatie over de Wvg-subsidie en de bouwvergunning.

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland is de koepel van organisaties van mensen met een chronische ziekte of een handicap.

gehandicapten.nl is de  website voor en door mensen met een handicap en/of chronisch ziekte.

Het belangeloos zorgen voor een dierbare noemen we mantelzorg. Op de website van mantelzorgelijk vind je belangrijke informatie over mantelzorg.