Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Nederland viert 75 jaar vrijheid

Van eind augustus 2019 tot en met oktober 2020 herdenkt en viert Nederland de bevrijding van Nederland en Nederlands-Indië. Hierbij staan de lokale geschiedenis en persoonlijke verhalen centraal. De lustrumviering start op 31 augustus van dit jaar met de herdenking van de Slag om de Schelde in Terneuzen.

BNMO herdenkt en viert mee
Binnen de afdelingen van de BNMO wordt op eigen wijze aandacht besteed aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Omdat een groot deel van Nederland pas in het voorjaar van 1945 werd bevrijd, staat het programma van de meeste afdelingen nu nog niet vast.
De afdeling Limburg organiseert op zondag 25 augustus een bevrijdingsfeest bij Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. De dag start met een herdenking onder leiding van aalmoezenier Sanneke Brouwers, gevolgd door een kranslegging bij het vaandel en een lezing over de bevrijding van Limburg. ’s Middags is er een gevarieerd programma met medewerking van onder meer de
Murrayfield Regiment Pipes and Drums uit Roermond.


De afdeling Zeeland organiseert in september een bijeenkomst met een bezoek aan een militair museum 

met aansluitend een diner. Hierbij zal worden stilgestaan bij 75 jaar Bevrijding en een herdenking van de slachtoffers. Op 26 oktober is de afdeling aanwezig bij de herdenking van de Slag om de Schelde bij het monument op de Sloedam bij Arnemuiden.

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving