Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Een nieuwe start

Het coronavirus houdt ons land al wekenlang in haar greep. Het heeft al veel slachtoffers gemaakt en nog  dagelijks overlijden mensen als gevolg van besmetting met het virus. Helaas is dat ook het geval bij een aantal van onze, vooral oudere BNMO-leden. Ik wens hun familie en vrienden veel sterkte met de verwerking van het verlies van hun dierbaren.
De dreiging van besmetting met het coronavirus geeft veel mensen een gevoel van onrust en somberheid. BNMO-leden geven aan dat ze ernaar uitzien weer een programma bij de Basis in Doorn te kunnen volgen. Voor hen is er licht aan de horizon. De regering heeft besloten om in fasen een aantal coronamaatregelen te versoepelen. Voor de BNMO betekent dit dat, in nauw overleg met de Basis, hard wordt gewerkt aan het hervatten van begeleidingsprogramma’s. In deze Kareoler wordt hier nader op ingegaan.

Door de overheid gegeven uitgangspunten bepalen mede de wijze van organisatie van begeleidingsprogramma’s. Eén van de uitgangspunten is dat contact met kwetsbare personen tot een minimum beperkt dient te blijven. Onder kwetsbare personen vallen onder meer mensen van 70 jaar en ouder. Om die reden heeft de BNMO in overleg met de Basis en met pijn in het hart moeten besluiten leden vanaf 70 jaar voorlopig niet uit te nodigen voor een begeleidingsprogramma. Het gaat hier om verschillende programma’s, maar vooral om de OPD’s van de afdelingen en programma’s als ‘Ervaringen met Nieuw Guinea’. Als gevolg van deze regeling komt een programma soms voorlopig te vervallen. Samen met de Basis wordt bekeken of, als de situatie het toelaat, deze programma’s later in het jaar alsnog kunnen worden georganiseerd.

Vanzelfsprekend staat de veiligheid voorop bij de ontvangst van gasten op de Basis en de manier waarop de programma’s worden uitgevoerd. Dit betekent bijvoorbeeld ook een aangepast aantal deelnemers per programma, omdat we een afstand van minimaal anderhalve meter in acht moeten nemen. Het zijn zo maar wat problemen waar we rekening mee moeten houden.
We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de begeleidingsprogramma’s. De wereld om ons heen verandert momenteel echter voortdurend. Op veel vragen kunnen we nog geen antwoord geven. Maar u kunt ervan overtuigd zijn dat we alles in het werk stellen om van dit jubileumjaar een voor onze leden zo mooi mogelijk jaar te maken.

Bert Dedden,
Algemeen voorzitter

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving