Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

“Vroeger” was het gezelliger

“Vroeger was het allemaal veel gezelliger.” Ik hoor deze opmerking regelmatig als ik met leden spreek die een begeleidingsprogramma op de Basis hebben bezocht. Er wordt in zo’n gesprek vervolgens al snel verwezen naar de tijd dat de BNMO nog in het Bondsgebouw zat en beschikte over een eigen zwembad en bowlingbaan. Kritiek is er op zaken als het verminderen van het aantal begeleidingsdagen, aanwezigheid van (te grote) andere groepen op de Basis, het inkorten van programma’s, de weinig veranderende inhoud en het toenemende aantal vrije dagdelen tijdens programma’s. Men voelt zich niet altijd welkom. Ik begrijp de reactie van de, met name oudere, gasten en garandeer u dat het Hoofdbestuur de klachten serieus neemt. We doen er alles aan om, in overleg met de Basis, uw verblijf in Doorn zo prettig en zinvol mogelijk te maken. Echter de tijden veranderen.

We moeten leren uit het verleden, maar er niet in blijven hangen. In het verleden gebeurt niets meer. Een bekend gezegde luidt ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. De BNMO doet haar best om jongere leden aan te trekken. Dit is redelijk succesvol, met name door de instroom van jongere leden vanuit de Politie. We werken aan nieuwe kortdurende programma’s, door de week en in het weekend, met en zonder partner en eventueel met gezin. Het opzetten van nieuwe en het aanpassen van bestaande programma’s kost echter tijd en vergt goed overleg met de trainer/coaches van de Basis. We zijn ervan overtuigd dat we ook in 2020 onze nieuwe jongere leden weer interessante programma’s kunnen bieden. Kijken naar de toekomst betekent niet dat we onze leden, die vaak de BNMO al tientallen jaren trouw zijn, zullen vergeten.

Er is veel belangstelling voor ontmoetende programma’s in Doorn, met name voor de afdeling-OPD’s. Het Hoofdbestuur heeft goed naar de kritiek op deze programma’s geluisterd en gaat in samenwerking met de Basis verbeteringen aanbrengen. Mijn verzoek aan u is om ons te blijven bestoken met uw bevindingen. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat een bezoek aan Doorn nog steeds voelt als thuiskomen. Zoals eerder gezegd, dient het verleden om van te leren. Maar de toekomst dient om naar uit te kijken. Ik hoop u dan ook nog regelmatig in Doorn te ontmoeten.

Bert Dedden,
Algemeen Voorzitter

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving