Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Voorvertoning film ‘Quo Vadis, Aida?’ voor BNMO-leden

In samenwerking met distributiemaatschappij Cinéart organiseert de BNMO op zaterdag 19 juni een speciale voorvertoning van de film Quo Vadis, Aida? De film gaat over de val van Srebrenica in 1995. Tegen die achtergrond wordt het verhaal verteld van een tolk van Dutchbat die haar familie uit handen van de Bosnische-Serven probeert te redden.

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse compound in Potočari als tolk voor Dutchbat. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.

In Quo Vadis, Aida? spelen bekende acteurs als Raymond Thiry (Penoza) en Teun Luijkx (Wat is dan liefde) militairen van Dutchbat 3. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Beste buitenlandse film’ en won onder meer de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter. Het toonaangevende Amerikaanse filmmagazine Variety noemde de film ‘meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,’

Trailer
Via onderstaande link is de trailer van de film te bekijken. Waarschuwing: de beelden kunnen triggeren en herinneringen/herbelevingen oproepen.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=p2vjDp9jhFU

Waar en wanneer?
Deze speciale voorvertoning vindt plaats op zaterdag 19 juni in Bioscoop De Nieuwe Kolk (Weierstraat 1) in Assen. De aanvangstijd is 11.00 uur. De inloop is vanaf 10.30 uur. Na afloop van de film vindt er een Q & A plaats met een van de Nederlandse producenten van de film en volgt een nagesprek in aanwezigheid van Humanistisch Raadsman Bart Hetebrij, die zelf deel uitmaakte van Dutchbat 3.

Voor wie?
De voorstelling is exclusief voor BNMO-leden, zij mogen een partner meenemen. Oud-leden van Dutchbat mogen, naast hun partner, als introducé maximaal twee (of -indien zonder partner- drie) oud-collega’s van Dutchbat meenemen die nog geen lid zijn van de BNMO.

Aanmelden vóór 16 juni via evenementen@tvo.bnmo.nl o.v.v. Quo Vadis en aantal personen (+ namen).
Let op: Vanwege de geldende coronaregels is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving