Tlf: 0343-474110  |  Email: vraag@bnmo.nl

Zorg voor elkaar

Door de nog steeds aanwezige dreiging van het coronavirus leven we momenteel in een onzekere tijd die diep in ons leven ingrijpt. Ik hoop oprecht dat het goed gaat met u en uw naasten en dat u deze moeilijke periode gezond doorstaat. Koning Willem-Alexander stelde in zijn toespraak dat we het coronavirus niet kunnen stoppen, maar het eenzaamheidsvirus wel. Helaas is dit maar ten
dele waar. Met name veel van onze oudere leden lopen het gevaar in een isolement te geraken. Kinderen en kleinkinderen zien ze minder en dan ook nog vaak op een afstand. De dagelijkse wandeling en het zelf bood- schappen doen, wordt sterk afgeraden. Hier moet de BNMO iets aan kunnen doen.

Zorg voor Elkaar is niet voor niets één van de pijlers waarop de BNMO is gebaseerd. Vanaf zijn oprichting heeft de BNMO een netwerk van contact- personen om leden te bezoeken of op te bellen en elkaar te ondersteunen. Enkele afdelingen hebben (te) weinig contactpersonen en kunnen niet al hun leden benaderen. Maar je hoeft natuurlijk geen contactpersoon te zijn om te informeren hoe het met iemand gaat. BNMO-leden weten als geen ander hoe belangrijk het is dat iemand naar je luistert, je zorgen deelt en voor je opkomt. U kent ongetwijfeld iemand die in deze tijd ex- tra aandacht verdient of wel wat hulp kan gebruiken. Mijn advies: geef die aandacht of hulp en vraag u eens af of u misschien contactpersoon wilt worden. Want niet alleen nu is zorg voor elkaar van belang. Bij de BNMO weten we al veel langer dat we samen sterker zijn.

Intussen wordt nagedacht over het moment waarop de activiteiten en programma’s in Doorn hervat kunnen worden. Afdelingen doen hun best om geannuleerde activiteiten alsnog later dit jaar te laten plaatsvinden. De deelname aan onder meer het Bevrijdingsdefilé te Wageningen en de Nederlandse Veteranendag is van de agenda verdwenen, maar andere activiteiten zoals onze jubileumvaarttocht rond Arnhem zijn uitgesteld. In overleg met de Basis bezien we welke ruimte er is om vervallen begeleidingsprogramma’s later dit jaar in te halen en of er aan- passingen mogelijk zijn van het maximaal aantal deelnemers. Het is voor veel van onze leden belangrijk enkele keren per jaar in de vertrouwde omgeving van Doorn ruimte te krijgen voor ontmoeting, versterking en verbinding, om er thuis weer beter tegenaan te kunnen. En daar zullen we ons met z’n allen voor blijven inzetten.

Beste mensen, pas goed op jezelf en op elkaar.

Bert Dedden,
Algemeen voorzitter

BNMO

Bezoekadres
Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn

Postadres
Postbus 125
3940 AC Doorn

Tel.: 0343-474110
E-mail: info@bnmo.nl

Lid worden

Meld je nu direct digitaal aan…

Webdevelopment by Anima communicatie & vormgeving